Kocakarı Gerdanı

Kocakarı Gerdanı Malzemeleri İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?

Alabildiğince Un
Bir su bardağı Süt
Bir su bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 çay kaşığı tuz
Bir paket karbonat
250 gr margarin
Bir su bardağı nişasta

İç Malzemesi:

tereyağı
3 su bardağı kıyılmış fındık

Kocakarı Gerdanı Nasıl Yapılır?

Unun ortasını havuz gibi açılarak kenarlarına karbonat serpilir. Ortasına süt, yoğurt, zeytinyağı ve tuz eklenip yoğrulur. Hamur ele yapışmayacak kıvama geldiğinde yoğurma kabının üzeri naylonla kapatılarak dinlendirilir. Daha sonra Hamur parçalara bölünerek nişasta yardımıyla ince ince açılır. Açılan yufkaların ortasına fındık serpip oklavaya gevşek bir şekilde sarılırak oklavanın iki kenarından İçeriye doğru yufka büzülerek oklavadan çıkararak 3 cm büyüklüğünde kesip, tepsiye dizilir. Tereyağı eritip tepsinin üzerine dökülerek ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir