Gerekli Malzemeler
- 4 yemek kaşığı bol kepçe ” tereyağı “
- 3 yemek kaşığı ” mısır unu “
- 1,5 su bardağı ” su “
- 150-250 gram arası ” tel peyniri yada yöresel kolot peyniri “
Nasıl Yapılır?
- Tereyağını tavada eritin ve yanmaycak şekilde köpürmüş hale getirin.
- Tereyağı kızgınken mısır ununu koyun ve orta ateşte kavurmaya başlayın.
- Su ılık olacak şekilde ayrı bir yerde ısıtın.
- Sıcak suyu mısır unu ve tereyağının üzerine ekleyerek karıştırmaya devam edin.
- Mısır unu kıvam almaya başlayınca peyniri üzerine ekleyin ve ocağın altını kısın.
- Çok müdahale etmeden peynirin erimesi için hafif hafif karıştırın.
- Peynir eridikten sonra tüm malzemeyi iyice birbirine yedirmek için karıştırın.
- Tereyağ üste doğru çıkmaya başlayınca muhlama hazır olmuştur.